2022. 11 / Trobades per connectar sabers i pràctiques des d’una perspectiva antirracista, decolonial i intercultural

Espais de trobada itinerants que en diferents llocs de la ciutat de Barcelona proposen teixir processos d’escolta i diàleg per a abordar de manera crítica la història colonial i el relat hegemònic de les migracions.

Aquest intercanvi planteja visibilitzar la dimensió estructural del racisme i els mecanismes d’opressió que afavoreixen la seva institucionalització a través de normatives, pràctiques o accions quotidianes. Pretén identificar com operen els dispositius de poder que naturalitzen imaginaris, llenguatges discriminatoris i legitimen els silencis que ha produït històricament la ciència o el coneixement per a construir la realitat migratòria en i des dels contextos de recepció.

Connectem sabers i pràctiques que, des de l’activisme, l’art o la recerca, enfronten aquestes violències simbòliques i institucionals i teixeixen resistències. Espais de lluita, individual i col·lectiva, que descolonitzen les formes dominants de pensar la realitat, reconeixen la diversitat d’històries i dibuixen alternatives contra-hegemòniques per a reivindicar la dignitat, la humanització de totes les vides humanes i el dret a tenir drets.

Veus plurals que comparteixen experiències i relats de lluita per a reconèixer els múltiples camins traçats i els territoris comuns a transitar, si volem imaginar altres futurs possibles des d’una perspectiva antiracista, decolonial i intercultural

 

Descarregar el programa: Programa Trobades

 

Comencem el dilluns 7 de novembre a les 18h:

#1 Mirades crítiques, territoris col·lectius i subjectivitats polítiques en el Sindicat de la Imatge UPIFC / Jiser Reflexions Mediterrànies (C. Espronceda 131). Participaran Cheima El Jebary Amisnaou, Ida Barbati – Valentina Gaia Lops i jHammza.

 

Descarregar el programa: Programa #1

 

Segona trobada el dimecres 16 de novembre a les 18h:

#2 Discursos i pràctiques per a descolonitzar el saber en el Casal de Joves Can Ricart del Poblenou (C. Emília Coranty, 5-7). Participaran Manuela Fernández – Norma Falconi de Sindihogar, Maria Ignacia Ibarra i Vicente Isla – Salvattore Cattogno – Sergio R Rei de Els fumats.

 

Descarregar el programa: Programa #2

 

Tercera trobada el dimecres 23 de novembre a les 19h:

#3 Creació col.lectiva, múltiples imaginaris i narratives contra-hegemòniques  en el Sindicat de la Imatge UPIFC / Jiser Reflexions Mediterrànies (C. Espronceda 131). Participaran Boris Mercado -Ale Rocabado de Mitmaq Ediciones, Séverine Sajous de Collective Jungleye i Danilo Marinho.

 

Descarregar el programa: Programa #3

 

Última trobada el dijous 1 de desembre a les 18h:

#4 Resistències, activisme antiracista i espais de lluita  en el Aula 1- Campus Mundet. Universitat de Barcelona (Passeig de la Vall d´Hebron, 171). Participaran Siham Lech-hab El Ghoury, Habtam Broenn, Anny Pavlidou – Wafaee Aalien de Afrojam.

 

Descarregar el programa: Programa #4

 

En totes les activitats hi haurà una taula de recollida de signatures per a la #ILPRegularizacionYA!

És una activitat organitzada pel col·lectiu Sabers migrants, la Universitat de Barcelona i JISER Reflexions Mediterrànies.

Compta amb el suport del Programa Barcelona Intercultural de l’Ajuntament de Barcelona.