Espais de trobada itinerants que en diferents llocs de la ciutat de Barcelona proposen teixir processos d’escolta i diàleg per a abordar de manera crítica la història colonial i el relat hegemònic de les migracions.
Aquest intercanvi planteja visibilitzar la dimensió estructural del racisme i els mecanismes d’opressió que afavoreixen la seva institucionalització a través de normatives, pràctiques o accions quotidianes. Pretén identificar com operen els dispositius de poder que naturalitzen imaginaris, llenguatges discriminatoris i legitimen els silencis que ha produït històricament la ciència o el coneixement per a construir la realitat migratòria en i des dels contextos de recepció.
Connectem sabers i pràctiques que, des de l’activisme, l’art o la recerca, enfronten aquestes violències simbòliques i institucionals i teixeixen resistències. Espais de lluita, individual i col·lectiva, que descolonitzen les formes dominants de pensar la realitat, reconeixen la diversitat d’històries i dibuixen alternatives contra-hegemòniques per a reivindicar la dignitat, la humanització de totes les vides humanes i el dret a tenir drets.
Veus plurals que comparteixen experiències i relats de lluita per a reconèixer els múltiples camins traçats i els territoris comuns a transitar, si volem imaginar altres futurs possibles des d’una perspectiva antiracista, decolonial i intercultural.
Programa:
#1 Mirades crítiques, territoris col·lectius i subjectivitats polítiques al Sindicat de la Imatge UPIFC / Jiser Reflexions Mediterrànies (C. Espronceda 131). Dilluns 7 de novembre a les 18h. Participaran Cheima El Jebary Amisnaou, Ida Barbati – Valentina Gaia Lops i jHammza.
#2 Discursos i pràctiques per a descolonitzar el saber al Casal de Joves Can Ricart del Poblenou (C. Emília Coranty, 5-7). Dimecres 16 de novembre a les 18h. Participaran Manuela Fernández – Norma Falconi de Sindihogar, Maria Ignacia Ibarra i Vicente Isla – Salvattore Cattogno – Sergio R Rei de Els fumats.
#3 Creació col.lectiva, múltiples imaginaris i narratives contra-hegemòniques al Sindicat de la Imatge UPIFC / Jiser Reflexions Mediterrànies (C. Espronceda 131). Dimecres 23 de novembre a les 19h. Participaran Boris Mercado -Ale Rocabado de Mitmaq Ediciones, Séverine Sajous de Collective Jungleye i Danilo Marinho.
#4 Resistències, activisme antiracista i espais de lluita a l’Aula 1- Campus Mundet. Universitat de Barcelona (Passeig de la Vall d´Hebron, 171). Dijous 1 de desembre a les 18h. Participaran Siham Lech-hab El Ghoury, Habtam Broenn, Anny Pavlidou – Wafaee Aalien de Afrojam.
Taller #5: Teixint altres futurs possibles des d’una perspectiva antiracista, decolonial i intercultural dimecres 14 de desembre a les 17h al Casal de Joves Can Ricart del Poblenou (C. Emilia Coranty, 5-7).
En totes les activitats hi haurà una taula de recollida de signatures per a la #ILPRegularizacionYA!
És una activitat organitzada pel col·lectiu Sabers migrants, la Universitat de Barcelona i JISER Reflexions Mediterrànies.
Compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.
Hem compartit experiències, relats de lluita, processos de creació i pràctiques de resistència per a reivindicar la mirada crítica, la construcció de narratives contra- hegemòniques, la descolonització del saber i l’activisme antiracista enfront dels mecanismes d’opressió. Un intercanvi per a teixir xarxes col·lectives, plurals, crítiques i transformadores, que permetin caminar cap a altres futurs possibles des d’una perspectiva antiracista, decolonial i intercultural.
Moltes gràcies a totes les persones i entitats que heu participat!! Cheima El Jebary, Ida Barbati, Valentina Gaia, Norma Falconi – Sabers i Sabors de Sindillar, Maria Ignacia Ibarra, Vicente Isla – Salvatore Cattogno – Sergio R Rey de Els fumats, Boris Mercado-Ale Rocabado de Mitmaq Ediciones, Séverine Sajous del Collective Jungleye, Danilo Marinho, Sihem Lech-hab El Ghoury, Habtam Broenn, Anny Pavlidou – Wafae Aalien de Afrojam BCN i Meritxell Martínez – Adrián Crescini de la Xixa teatre.
Espais d’escolta i diàleg que han transitat pel Sindicat de la Imatge UPIFC / Jiser Reflexions Mediterrànies, el Casal de Joves Can Ricart del Poblenou i el Campus Mundet de la Universitat de Barcelona.