#3: Mirades descolonials
12.10.2024 – 18h. Centre Arts Santa Mònica
Un programa de ràdio en ‘fals directe’ en el qual hem conversat, des de les diferents experiències i llocs sobre mirades descolonials.
En aquest tercer episodi, explorem els conceptes de poscolonialitat, decolonialitat i descolonialitat des d’una perspectiva crítica, reflexionant sobre el seu significat i rellevància. Destaquem com les iniciatives, de Mango+Okra i l’Escola Feminista Descolonial, aborden la descolonialitat des de diferents contextos. Aquestes visions descolonials ofereixen espais per a confrontar la colonialitat del poder i la discriminació, encara que també enfronten desafiaments com la desconnexió entre teoria i pràctica decolonial i la possible instrumentalització d’aquestes idees.
Com s’està abordant la descolonialitatdes dels diferents llocs? Aquestes mirades descolonials, quins espais de possibilitat obren per a enfrontar la colonialitat del poder? Com poden oferir noves perspectives i solucions per als problemes globals? Quins són els desafiaments que s’enfronten?
Com podem connectar diferents sabers i pràctiques descolonials? Com estem connectant aquesta diversitat de veus i històries? Com aquestes xarxes col·lectives poden obrir bretxes en les estructures de poder? Com poden pensar altres futurs possibles des d’una perspectiva antiracista, feminista i descolonial?
Qüestions que han teixit un espai obert a la reflexió i l’emoció amb la participació de:
- Dinamització: Nora Daoud, Paula Durán, Danilo Marinho i Soukaïna Sentissi.
- Diàlegs: Agnes Essonti Luque, Lizette Nin i Roshni Kavate, Mango+Okra i Sara Cuentas.
I que fan ressò amb la música:
- Nina Simone – Backlash Blues
- Fatoumata Diawara – Sowa
- Sigo Siendo – Icaros amazónicos
- Bedouin Burger – Nomad
És una activitat que compta amb el suport del Programa Barcelona Intercultural de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.