“Cada fotografia que hi ha a les cases de les mares demana que l’escoltin, demana el dret de paraula. Són imatges que posen nom i cara a Europa. El nostre present es diu Ramzi Walhezi, Amine, Zied i Aymen. Són joves que van partir de Kabaria, Hlel i Ennour, barris tunisians on es traça una geografia de la “desaparició forçada” (Emilio Distretti, 2020) provocada per les fronteres europees“. Corina Tulbure i Wael Garnaoui (2020).
El Dissabte 25.06 a les 10h vam organitzar a la Galerie Elbirou de Sousse el taller Migrar: Històries oblidades. Vides que conten.
Vam comptar amb la participació de Séverine Sajous (fotògrafa / projecte Harka), Imed Soltani, Souad Ben Sassi i Laila Akik (Association La terre pour tous) i Paula Durán (Col·lectiu Sabers migrants).
Es va teixir un diàleg, a partir de diverses experiències de lluita, sobre els mecanismes que articula la política de fronteres per a limitar la lliure mobilitat i promoure la desaparició de vides humanes al Mediterrani.
Un espai de reivindicació de la dignitat i humanització de totes les vides perdudes, reconeixent les seves històries i situant en el centre la vida i el dret de tota persona a tenir drets.
És una activitat que s’ha realitzat entre la Universitat de Barcelona, el Col·lectiu Sabers migrants i JISER, dins del programa de residències que està entitat desenvolupa a Sousse per a l’any 2022-2023.