CONVOCATÒRIA OBERTA
Presentem el segon número de la col·lecció editorial Polisèmies: #1 Polisèmies per a uns altres temps. Un monogràfic que convida a imaginar i reflexionar sobre els múltiples i heterogenis significats que té el temps.
La convocatòria està oberta a tota persona interessada i/o amb experiència en la temàtica del número.
Convidem a compartir propostes que transitin per les arts visuals, la poesia, la música… o que vulguin explorar altres formats, per a compartir les múltiples experiències, històries i creacions que emergeixin entorn d’aquest tema.
És un anomenat que convida a compartir un procés col·laboratiu de set mesos entre totes les artistes i el col·lectiu editorial, on les diferents propostes presentades es posaran en diàleg per a construir aquesta publicació col·lectiva.
ALGUNS APUNTS SOBRE EL TEMPS
____________________________________________________________________________________________________
És un anomenat a propostes creatives que, des de diferents disciplines o experiències, plantegin una mirada crítica sobre la concepció lineal del temps històric de la modernitat i qüestionin la concepció capitalista d’un temps alienador, explotador, productivista i accelerat, que s’imposa com l’única història possible i escriu en el present l’esdevenir futur.
Una linealitat temporal, que s’enfronta també en les experiències migratòries. Un espai fracturat entre l’aquí i l’allà, que connecta els temps del territori d’origen i del lloc en què es viu. És viure en dos temps al mateix temps, com a temps paral·lels. Com a vides partides, entre territoris i territorialitats o cicles d’estacions.
Aquest número proposa un exercici especulatiu i creatiu per a explorar, des de diferents formats creatius, les línies de fugida i les possibilitats que contemplen altres maneres d’habitar aquesta temporalitat. Volem connectar diverses experiències per a teixir pràctiques col·laboratives, processos d’escolta i creació col·lectiva, que transitin per aquestes temàtiques i permetin pensar, des de l’individual i el col·lectiu, aquests uns altres temps possibles.
EIXOS DE PENSAMENT I CREACIÓ:
– Donar-li temps al temps: propostes per a escapar al parany del temps.
– Aquí i ara: pràctiques per a un temps creador.
– Habitar el temps: ritmes múltiples i temps vitals.
– Desquadrar la mirada vertical: memòries multidireccionals per a temps col·lectius.
– Embolics dels eixos anteriors o noves propostes per a pensar la multidimensionalitat del temps.
METODOLOGIA DE TREBALL
____________________________________________________________________________________________________
Es proposa un procés de creació col·laboratiu, obert al diàleg, l’escolta i la construcció col·lectiva, que es teixeixi a partir de les experiències, sabers i pràctiques de totes les persones que participin en el procés d’elaboració de la publicació.
Es planteja una pràctica, individual i col·lectiva, performativa i oberta a l’experimentació compartida entre les artistes i el col·lectiu editorial.
Es proposen trobades mensuals, de novembre del 2024 a maig del 2025, on articular aquesta línia editorial a partir del propi caminar del grup:
– 7 de novembre 2024
– 4 de desembre 2024
– 9 de gener 2025
– 6 de febrer 2025 (Jornada en col·laboració amb L’Escocesa i Hangar)
– 6 de març 2025
– 3 d’abril 2025
– 8 de maig 2025
Plantegem habitar un temps en calma, un temps creador on les propostes individuals conversin entre si, on els sentirs s’obrin i connectin per a pensar aquest número monogràfic de manera col·lectiva i oferir múltiples lectures possibles.
DATES IMPORTANTS
____________________________________________________________________________________________________
– Data per a presentar les propostes: 4 d’octubre de 2024
– Anunci de les propostes seleccionades: 25 d’octubre 2024
– Publicació del número 1#Polisèmies: Tardor 2025
Per a més informació contactar: sabersmigrants@gmail.com
PRESENTACIÓ DE PROPOSTES
____________________________________________________________________________________________________
Convidem a presentar propostes que contingui aquesta informació a través del formulari d’inscripció:
1. Breu biografia:
– Presentació biogràfica, destacant moments vitals o professionals que tinguin relació amb el projecte.
– Carta de motivació, que reflecteixi la intenció de formar part del procés i la publicació.
– Desenvolupament de la línia de creació plantejada en altres espais o moments (arts visuals, sonores, poesia… oficis o altres propostes creatives) i connexió amb la temàtica de la convocatòria. Presentació d’imatges o vídeos dels anteriors treballs realitzats.
2. Descripció de la proposta:
– Elaboració de la proposta presentada a la convocatòria i de la seva vinculació amb la temàtica plantejada. Es podrà presentar l’adaptació de la proposta a la publicació (resum, objectius, imatges), sense que això constitueixi un criteri de valoració excloent que determini la selecció de la proposta.
SESSIÓ INFORMATIVA
COL·LECTIU EDITORIAL
– Ida Barbati
– Houari Bouchenak
– Xavier de Luca
– Paula Durán Monfort
– Guerthy Gutiérrez
– Boris Mercado
– Danilo Marinho
– Camila Opazo Sepúlveda
– Alejandra Rocabado
– Rocío Sueiro
– Catalina Valdés
DISSENY GRÀFIC
– Hichem Merouche
ENTITATS PARTICIPANTS